2013. március 9., szombat

Online és offline márkaképünk

Napjainkban, amikor a web2 korszaka igen erősen virágzik, az embereknek és cégeknek egyaránt könnyű lehetőségük adódik arra, hogy az internet segítségével kialakítsák, erősítsék, formálják személyes vagy akár céges énképüket, márkájukat, imázsukat

Az internet - és azon belül is- a közösségi média nyújtotta lehetőségek bő tárháza mindehhez eszközt is ad. Azonban nagyon fontos, hogy hitelesnek kell maradni ezeken a felületeken. De mire is gondolok itt? Az internet, a közösségi portálok, a blogok korszaka egy olyan  kommunikatív világ kaput nyitotta meg az internetezők előtt, melyen keresztül könnyen beleeshet akár az ember akár a cégek is abba a hibába, hogy a valóságot színes köntösbe öltöztetik és egy kicsit "szebbé" téve ábrázolják azt.



A közösségi média, mint például a Facebook lehetőséget nyújt felhasználóinak arra, hogy úgy tüntessék fel magukat, amilyennek esetlegesen ők akarják látni saját magukat, hiszen a személyes profil kialakítását mindig a felhasználó végzi. De ha jobban belegondolunk ebbe, akkor rögtön rájövünk, hogy sajnos ez nem más, mint önámítás. Egy olyan külsőben, olyan világban, élethelyzetben szeretnénk esetleg magunkat láttatni a külvilág felé, amelynek nincs valóságalapja. Ez a későbbiekben csak további sérelmeket és sérüléseket okozna annak az egyénnek a személyiségfejlődésében, aki másnak szeretné láttatni magát, mint aki valójában.

Sajnos az előbbi példa azonban nem csak személyek, hanem cégek esetében is igaz lehet. Azonban a cégek esetében a bizalomvesztés mértéke még inkább nagyobb mértékű, hiszen itt az egész vásárlókör félrevezetését jelentheti a nem valós információ feltüntetése. Nem éri meg nagyítani!

Ezért egy hatásos és könnyen alkalmazható tanácsom van: Mindig a legcélravezetőbb út az őszinteség. Legyen szó akár online akár offline életünkről, képünkről, imázsunkról, vagy cégünkről, ne rugaszkodjunk el a valóságtól. Az online és offline tükrünk mindig ugyanazt a - valóságnak megfelelő - képet és üzenetet közvetítse, és így nem kell félnünk attól, hogy valaki leleplezi álszemélyiségünket!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése